cv-ketel storing geen warm water

CV vervangen 

Soorten Cv-ketels
U wilt uw CV vervangen? Er zijn verschillende soorten cv-ketels beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder worden de meest voorkomende types kort toegelicht:

Hybride ketel: Een hybride ketel combineert een HR-ketel met een warmtepomp. Op deze manier kan er op een duurzame manier verwarmd worden, waarbij de HR-ketel bijspringt op momenten dat er meer warmte nodig is dan de warmtepomp kan leveren.

HR-ketel: Een Hoogrendementsketel is een energiezuinige cv-ketel die tot 30% minder energie verbruikt dan een traditionele cv-ketel. De afkorting HR staat voor Hoog Rendement. Een HR-ketel maakt gebruik van condensatietechniek, waardoor de warmte uit de verbrandingsgassen wordt teruggewonnen en hergebruikt. Dit resulteert in een hoger rendement en lagere energiekosten.

HRe-ketel: Een HRe-ketel is een ketel die naast warmte ook elektriciteit opwekt. Hierdoor kan er op een duurzame manier energie opgewekt worden. Een HRe-ketel is echter wel duurder in aanschaf dan een HR-ketel en heeft vaak meer onderhoud nodig.

VR-ketel: Een VR-ketel (Verbeterd Rendement) is een oudere variant van de HR-ketel. Deze ketel is minder energiezuinig dan een HR-ketel, maar wel goedkoper in aanschaf. Een VR-ketel maakt geen gebruik van condensatietechniek en heeft daardoor een lager rendement.

Combi-ketel: Een combi-ketel combineert de functies van een cv-ketel en een boiler voor warm water. Dit type ketel is handig als er beperkte ruimte is voor het plaatsen van een aparte boiler

Wat is de beste cv ketel?
Er zijn verschillende cv-ketel merken op de markt die een goede prijs-kwaliteitsverhouding bieden, afhankelijk van de specifieke behoeften en voorkeuren. Enkele merken die over het algemeen bekend staan om hun goede prijs-kwaliteitsverhouding zijn:

Intergas: Intergas cv-ketels hebben een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Ze hebben vaak ook een relatief scherpe prijs in vergelijking met andere merken.

Remeha: Remeha cv-ketels zijn ook betrouwbaar en hebben een goede reputatie op het gebied van energiezuinigheid. Ze hebben vaak ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Nefit: Nefit cv-ketels staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze hebben vaak ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding, hoewel ze soms wel iets duurder kunnen zijn dan andere merken.

Vaillant: Vaillant cv-ketels staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Ze hebben vaak ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor een cv-ketel afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de gewenste warmwatercapaciteit en het beschikbare budget. Het is daarom aan te raden om contact met ons op te nemen om de beste optie voor een specifieke situatie te bepalen.

Wat is de levensduur van een cv ketel?
De levensduur van een cv-ketel hangt van verschillende factoren af, zoals het merk, het model, de installatie, het onderhoud en het gebruik. Over het algemeen hebben de meeste gerenommeerde cv-ketelmerken een levensduur van 12 tot 15 jaar. Echter, er zijn enkele merken die bekend staan om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, zoals Intergas, Remeha, Vaillant en Nefit. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de levensduur van een cv-ketel sterk afhankelijk is van regelmatig onderhoud en eventuele reparaties, dus het is altijd aan te raden om contact met ons op te nemen voor advies bij het kiezen van een cv-ketel, die het beste past bij uw specifieke woonsituatie.

Welke vermogen CV-ketel moet ik kiezen?
Over het algemeen zijn er drie soorten kW CV ketels:

Kleine CV ketels: Deze zijn geschikt voor kleine appartementen of huizen met één of twee slaapkamers. Ze hebben doorgaans een vermogen van 18 tot 24 kW.

Gemiddelde CV ketels: Deze zijn geschikt voor huizen met drie tot vier slaapkamers en één badkamer. Ze hebben doorgaans een vermogen van 24 tot 30 kW.

Grote CV ketels: Deze zijn geschikt voor huizen met vier of meer slaapkamers en twee of meer badkamers. Ze hebben doorgaans een vermogen van 30 tot 40 kW.

Het kiezen van het juiste vermogen voor een cv-ketel is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis op de juiste manier wordt verwarmd en dat je niet te veel energie verbruikt. Het vermogen van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW) en is afhankelijk van de grootte van je huis en de mate van isolatie. Over het algemeen geldt dat hoe groter het huis is en hoe slechter de isolatie, hoe hoger het vermogen van de cv-ketel moet zijn.

Neem contact met ons op om het juiste vermogen te bepalen, een verwarmingsmonteur kan dan langskomen voor een analyse. Op basis hiervan wordt het benodigde vermogen berekend.

Het is belangrijk om niet te kiezen voor een cv-ketel met te hoog vermogen, omdat dit onnodig veel energie kan verbruiken en daardoor duurder is in gebruik. Een te laag vermogen kan er echter voor zorgen dat je huis niet goed verwarmd wordt, wat kan leiden tot koude plekken en vochtproblemen. Het is daarom belangrijk om het juiste vermogen te kiezen.

Neem contact met ons op om advies te krijgen over welke optie het beste bij u past

Bel direct voor meer informatie

 • 24/7 bereikbaar

 • Eén van de goedkoopste cv-ketel specialisten van Nederland
 • CV installateur, storingsdienst en onderhoud voor alle merken cv-ketels

 • Vakkundige ervaren cv installateurs en cv monteurs

Wilt u CV ketel kopen? Een hybride CV ketel? Of een volledig elektrische warmtepomp kopen?

Bel ons voor meer informatie

CV-ketel kosten en prijzen

De kosten van een cv-ketel kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type ketel en de grootte van uw woning. Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen de €1.000 en €1.800 voor de aanschaf van een nieuwe hr-ketel.

Naast de aanschafkosten is er ook installatiekosten en kosten voor eventuele aanpassingen aan uw leidingwerk en rookgasafvoer. Deze kosten variëren afhankelijk van de omstandigheden van uw huis. Een gemiddelde installatie kost ongeveer tussen de 400 en 1000 euro.

Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat een energiezuinige cv-ketel, zoals een HR-ketel, vaak duurder is dan een minder energiezuinige variant. Echter, op de langere termijn kunt u met een energiezuinige cv-ketel wel besparen op uw energierekening en de kosten van uw investering terugverdienen

Cv-ketel kopen of huren?

Het kopen of huren van een cv-ketel heeft beide voor- en nadelen, hieronder zal ik deze opsommen:

Voordelen van het kopen van een cv-ketel:

 • Je bent de eigenaar van de cv-ketel en hebt volledige controle over het apparaat.
 • Je hoeft geen huur te betalen en bespaart dus op de maandelijkse kosten.
 • Je kunt de cv-ketel laten installeren waar en wanneer je maar wilt.
 • Je kunt de cv-ketel upgraden of vervangen wanneer je maar wilt, zonder de toestemming van een verhuurder.

Nadelen van het kopen van een cv-ketel:

 • Je moet de initiële kosten voor de aanschaf en installatie betalen.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het laten onderhouden en repareren.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het laten vervangen van de cv-ketel als deze niet meer goed functioneert.

Voordelen van het huren van een cv-ketel:

 • Je hoeft niet in één keer de hoge kosten voor de aanschaf en installatie te betalen.
 • Reparaties en onderhoud zijn vaak inbegrepen in de huurprijs. Als de cv-ketel niet meer goed functioneert, is de verhuurder verantwoordelijk voor het vervangen van de ketel.

Nadelen van het huren van een cv-ketel:

 • Je betaalt maandelijks huurkosten, wat op de lange termijn duurder kan zijn dan het kopen van een cv-ketel.
 • Je bent gebonden aan de voorwaarden van de verhuurder, zoals de keuze van het type cv-ketel, installatievoorwaarden, onderhoudscontracten en huurperiode.
 • Je kunt de cv-ketel niet upgraden of vervangen zonder de toestemming van de verhuurder.

Over het algemeen is het kopen van een cv-ketel voordeliger op de lange termijn, maar kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om de initiële kosten te betalen. Het huren van een cv-ketel kan handig zijn als je op korte termijn een cv-ketel nodig hebt, geen geld hebt voor de aanschaf en installatie, of als je niet verantwoordelijk wilt zijn voor onderhoud en reparaties.

Onderhoud

Houd er rekening mee dat naast de aanschafkosten ook de jaarlijkse onderhoudskosten van een cv-ketel belangrijk zijn. Goed onderhoud verlengt namelijk de levensduur van uw cv-ketel en zorgt voor een veilige en efficiënte werking. De kosten voor een onderhoudscontract liggen gemiddeld tussen de €90,- en €140,- per jaar.

Bespaartips cv-ketel

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van uw cv-ketel. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een goedkopere B-merk cv-ketel in plaats van een A-merk, omdat deze vaak net zo betrouwbaar zijn. Daarnaast is het verstandig om advies te vragen aan een cv installatiebedrijf om de mogelijkheden te vergelijken, om zo tot de beste optie qua prijs-kwaliteitverhouding te komen.

Verder kunt u besparen op de installatiekosten door de cv-ketel te laten plaatsen in de zomerperiode, wanneer de vraag lager is. Tot slot kunt u de kosten van uw cv-ketel verlagen door te kiezen voor een lagere CW-waarde als u geen grote warmwatervraag heeft.

Neem contact met ons op om advies te krijgen over welke optie het beste bij u past

Subsidie cv-ketel

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een energiezuinige cv-ketel. Zo kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) als u kiest voor een hybride warmtepomp of een elektrische cv-ketel. Daarnaast is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor het isoleren van uw woning, wat kan helpen om de warmtevraag van uw woning te verminderen en zo uw cv-ketel minder te belasten.

Ook zijn er soms lokale of regionale subsidies beschikbaar voor het vervangen van een oude cv-ketel door een energiezuinige variant. Het is daarom verstandig om bij uw gemeente of provincie te informeren naar eventuele subsidies die beschikbaar zijn.

Let wel op dat de beschikbaarheid en voorwaarden van subsidies kunnen verschillen per regio en per type cv-ketel. Het is daarom verstandig om vooraf goed te informeren welke subsidies er voor uw situatie beschikbaar zijn en wat de voorwaarden hiervan zijn. Zo kunt u goed geïnformeerd een weloverwogen keuze maken voor de aanschaf van een energiezuinige cv-ketel.

Naast subsidies zijn er ook andere manieren om de kosten van een energiezuinige cv-ketel te verlagen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een duurzaamheidslening of een energiebespaarlening. Met deze leningen kunt u tegen een lage rente geld lenen om duurzame maatregelen in uw woning te treffen, waaronder het vervangen van een oude cv-ketel door een energiezuinige variant.

Daarnaast kunt u besparen op uw energiekosten door het optimaliseren van de instellingen van uw cv-ketel. Zo kunt u bijvoorbeeld de temperatuur van uw cv-ketel iets verlagen en de thermostaat op de juiste manier instellen, waardoor u minder energie verbruikt en dus geld bespaart. Ook kunt u overwegen om te investeren in extra isolatiemateriaal, zodat de warmte in uw huis beter behouden blijft.

Het is altijd verstandig om u goed te laten adviseren door een expert op het gebied van energiezuinige cv-ketels en duurzame maatregelen voor uw woning. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken die past bij uw wensen, uw budget en de mogelijkheden van uw woning.

Neem contact met ons op om advies te krijgen over welke optie het beste bij u past

Bel direct voor meer informatie

 • 24/7 bereikbaar

 • Eén van de goedkoopste cv-ketel specialisten van Nederland

 • Cv vervangen inclusief montage voor scherpe prijzen.

 • Gecertificeerde ervaren monteurs
cv-ketel laten onderhouden

Meest gezochte CV Ketel Merken

Intergas CV-ketel storingscodes
Nefit CV-ketel storingscodes
Remeha CV-ketel storingscodes
Bekijk Vaillant CV Ketel storingen

CV ketel kopen en installeren

Cv-ketel vervangen: waar moet u op letten?

Als u op zoek bent naar manieren om energie te besparen en uw huis comfortabeler te maken, is het vervangen van uw oude cv-ketel een goede optie. Een nieuwe cv-ketel is niet alleen efficiënter en betrouwbaarder, maar kan ook uw energierekeningen verlagen en uw huis comfortabeler maken. In deze gids zullen we bespreken waar u op moet letten bij het vervangen van uw cv-ketel en hoe u de beste vervangingsoptie kunt vinden.

Wat zijn de tekenen dat uw cv-ketel moet worden vervangen?

Voordat u besluit om uw cv-ketel te vervangen, moet u bepalen of het echt nodig is. Hier zijn enkele tekenen dat uw cv-ketel mogelijk aan vervanging toe is:

 • De cv-ketel is meer dan 15 jaar oud
 • Uw cv-ketel heeft regelmatig reparaties nodig
 • Uw cv-ketel maakt vreemde geluiden
 • Uw cv-ketel is niet meer efficiënt en verbruikt meer energie dan nodig is
 • Uw huis heeft ongelijkmatige of onvoldoende warmte

Als u heeft besloten dat u uw cv-ketel wilt vervangen, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van de juiste vervangingsoptie:

 • Het type cv-ketel dat u nodig heeft, zoals een combiketel of een systeemketel
 • De capaciteit van de nieuwe cv-ketel, die afhangt van de grootte van uw huis en uw warmwaterbehoefte
 • De energie-efficiëntie van de cv-ketel, uitgedrukt in een energielabel
 • De kosten van de nieuwe cv-ketel, inclusief de installatiekosten en eventuele subsidie- of financieringsmogelijkheden

Hoe vindt u de beste vervangingsoptie voor uw cv-ketel?

Het vervangen van uw cv-ketel kan u helpen om geld te besparen op uw energierekeningen en uw huis comfortabeler te maken. Voordat u besluit uw cv-ketel te vervangen, is het belangrijk om te kijken naar de tekenen dat uw cv-ketel mogelijk aan vervanging toe is. Daarnaast zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van de juiste vervangingsoptie. Het kan daarom nuttig zijn om te praten met onze monteurs.

Neem contact met ons op om advies te krijgen over welke optie het beste bij u past

Als uw cv-ketel verouderd is of niet meer goed werkt, kan het tijd zijn om een nieuwe te kopen. Een cv-ketel is een belangrijke investering en het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor uw huis en budget. Denk onder andere aan:

 • Cv ketel capaciteit: Een belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een cv-ketel is de capaciteit. De capaciteit van een cv-ketel verwijst naar de hoeveelheid water die het apparaat kan verwarmen en leveren. De juiste capaciteit is afhankelijk van de grootte van uw huis en de hoeveelheid warm water die u nodig heeft. Een te kleine ketel kan problemen veroorzaken bij het verwarmen van uw huis en het leveren van voldoende warm water. Een te grote ketel is niet alleen duurder in aanschaf, maar kan ook leiden tot onnodig hoog energieverbruik.
 • Energie-efficiëntie: Een andere belangrijke factor bij het kopen van een cv-ketel is de energie-efficiëntie. De energie-efficiëntie wordt beoordeeld op een schaal van A++ tot G, waarbij A++ het meest efficiënt is. Een efficiënte ketel is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook uw energierekening verlagen. Het kan een goed idee zijn om te investeren in een ketel met een hoog energielabel, omdat u de extra kosten van een duurdere ketel in de loop der tijd terugverdient.
 • Type: Er zijn verschillende soorten cv-ketels beschikbaar, waaronder combiketels, HR ketels, hybride cv ketels en warmtepompen.
 • Installatie: Bij het kopen van een cv-ketel is het belangrijk om te zorgen voor een professionele installatie. Dit kan zorgen voor optimale prestaties en veiligheid van uw ketel. Neem contact met ons op voor meer informatie.
cv ketel installeren

Wilt u CV ketel kopen? Een hybride CV ketel? Of een volledig elektrische warmtepomp kopen?

Bel ons voor meer informatie

CV installatie en cv installateur

cv ketel storing herkennen

Cv-ketel installatie

Het hebben van een goed functionerende cv installatie is essentieel voor een comfortabel en veilig huis. Een nieuwe cv kopen kan echter een flinke investering zijn, en het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel correct wordt geïnstalleerd door een professionele installateur. In deze gids bespreken we waar u op moet letten bij het kiezen van een cv installateur en welke stappen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw cv installatie soepel verloopt.

Wat gebeurt er tijdens een cv-ketel installatie?

Een cv installatie omvat verschillende stappen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe cv-ketel correct en veilig werkt. Hier is een kort overzicht van het installatieproces:

 • Demontage van de oude cv-ketel: De installateur zal de oude cv-ketel demonteren en verwijderen.
 • Plaatsing van de nieuwe cv-ketel: De installateur zal de nieuwe cv-ketel op de juiste plek installeren en aansluiten op de gas- en waterleidingen.
 • Installatie van de rookgasafvoer: De installateur zal eventueel een rookgasafvoer installeren om de verbrandingsgassen af te voeren.
 • Installatie van de thermostaat: De installateur zal eventueel een nieuwe thermostaat installeren en programmeren om uw cv-ketel te bedienen.
 • Testen en afstellen van de cv-ketel: De installateur zal de cv-ketel testen om ervoor te zorgen dat deze correct werkt en efficiënt functioneert. Dit omvat het afstellen van de temperatuur- en drukinstellingen, het controleren van de veiligheidsvoorzieningen en het testen van de rookgasafvoer.

Waarom is een professionele cv-ketel installatie belangrijk?

Een professionele cv-ketel installatie is belangrijk omdat een correct geïnstalleerde cv-ketel efficiënter werkt, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. Bovendien kan een slecht geïnstalleerde cv-ketel leiden tot koolmonoxidevergiftiging, brand en andere veiligheidsrisico’s. Het inhuren van een professionele installateur om uw cv-ketel te installeren, zorgt ervoor dat uw cv-ketel veilig en betrouwbaar werkt en kan helpen om problemen in de toekomst te voorkomen.

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is dus een belangrijke investering voor uw huis, en het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze correct wordt geïnstalleerd door een professionele installateur. Door een ervaren en betrouwbare installateur te kiezen en ervoor te zorgen dat uw cv-ketel correct is geïnstalleerd, kunt u genieten van een efficiënte en betrouwbare verwarming in uw huis.

Neem contact op met ons op om te bespreken welke opties het beste bij uw behoeften passen en om een offerte te ontvangen voor uw installatieproject.

Wilt u CV ketel kopen? Een hybride CV ketel? Of een volledig elektrische cv ketel (warmtepomp) kopen?

Bel ons voor meer informatie

Hoogrendementsketel – HR ketel

Wat is een Hoogrendementsketel?

Een hoogrendementsketel is een verwarmingssysteem dat meer warmte uit dezelfde hoeveelheid brandstof kan halen dan oudere verwarmingssystemen. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot. In deze pagina bespreken we de voordelen van een hoogrendementsketel en waarom het een goede investering kan zijn.

 • Lagere energierekening:

Een van de grootste voordelen van een hoogrendementsketel is dat het u kan helpen geld te besparen op uw energierekening. Doordat het meer warmte uit dezelfde hoeveelheid brandstof kan halen, verbruikt het minder energie dan oudere verwarmingssystemen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

 • Minder CO2-uitstoot:

Een hoogrendementsketel stoot minder CO2 uit dan oudere verwarmingssystemen. Dit kan uw ecologische voetafdruk verkleinen en uw impact op het milieu verminderen. Als u begaan bent met het milieu, is het investeren in een hoogrendementsketel dus een goede keuze.

 • Comfortabeler wonen:

Een hoogrendementsketel is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw comfort in huis. Deze ketels hebben een hoger rendement dan oudere modellen, waardoor u minder energie nodig heeft om uw huis te verwarmen. Dit betekent dat u minder geld uitgeeft aan energiekosten en dat u uw huis sneller op de gewenste temperatuur kunt brengen. Bovendien zijn hoogrendementsketels vaak stiller en kleiner dan oudere modellen, wat zorgt voor meer ruimte in uw huis en minder geluidsoverlast.

 • Betere betrouwbaarheid:

Hoogrendementsketels hebben minder storingen en hebben minder onderhoud nodig dan oudere modellen. Dit betekent dat u minder geld uitgeeft aan reparaties en dat uw verwarmingssysteem minder vaak uitvalt. Bovendien hebben hoogrendementsketels vaak een langere levensduur dan oudere modellen, wat betekent dat u minder vaak hoeft te investeren in een nieuwe ketel.

 • Hoger rendement:

Een hoogrendementsketel heeft een hoger rendement dan oudere modellen. Dit betekent dat u minder gas verbruikt en dus minder CO2 uitstoot. Hierdoor bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar vermindert u ook uw impact op het milieu. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor subsidies en premies wanneer u investeert in een hoogrendementsketel.

Conclusie:

Een hoogrendementsketel is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee en uw comfort in huis. Met minder energieverbruik, minder storingen en minder geluidsoverlast is het investeren in een hoogrendementsketel een goede keuze. Bovendien zijn er verschillende subsidies en premies beschikbaar die de investering nog aantrekkelijker maken.

Wat is een Combiketel

Een combiketel is een verwarmingsketel die zowel warm water levert voor uw centrale verwarmingssysteem als voor uw warm water kraan. Dit maakt het een populaire keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een efficiëntere en compactere oplossing. In deze pagina zullen we de voordelen van een combiketel bespreken en waarom het de juiste keuze kan zijn voor uw huis.

 • Efficiëntie:

Een combiketel is een zeer efficiënte optie omdat deze het water voor de verwarming en warm water voor uw kraan op dezelfde plaats verwarmt. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft om het water op te warmen en dat u dus geld kunt besparen op uw energierekening. Bovendien heeft u minder ruimte nodig in huis omdat u slechts één apparaat nodig heeft om aan uw verwarmings- en warmwaterbehoeften te voldoen.

 • Comfort:

Een combiketel zorgt voor een betere controle over uw verwarmings- en warmwaterbehoeften. U hoeft niet langer te wachten tot een aparte boiler is opgewarmd om warm water te gebruiken en u kunt de temperatuur van uw verwarming en warm water individueel instellen. Bovendien heeft u minder onderhoud nodig omdat er maar één apparaat is om te onderhouden in plaats van twee.

 • Milieuvriendelijk:

Een combiketel is ook een milieuvriendelijkere optie omdat deze minder energie verbruikt en dus minder CO2 uitstoot. Dit betekent dat u uw ecologische voetafdruk verkleint en uw impact op het milieu vermindert. Daarnaast kunnen sommige combiketels worden aangesloten op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen of een warmtepomp, waardoor u nog meer kunt besparen op uw energierekening en uw impact op het milieu nog verder kunt verminderen.

 • Kostenbesparend:

Een combiketel kan u op de lange termijn geld besparen omdat u minder geld uitgeeft aan energiekosten en onderhoudskosten. Bovendien zijn er vaak subsidies en premies beschikbaar wanneer u investeert in een energiezuinige combiketel.

Conclusie:

Een combiketel is een efficiënte, comfortabele, milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing voor uw verwarmings- en warmwatervoorziening. Met de combinatie van verwarming en warm water in één apparaat bespaart u niet alleen ruimte, maar ook op de kosten van de installatie en het onderhoud. Door het hogere rendement van een combiketel bespaart u bovendien op uw energierekening en vermindert u uw CO2-uitstoot, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu. Investeringen in een energiezuinige combiketel worden vaak gestimuleerd met subsidies en premies, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te investeren in deze duurzame oplossing. Kortom, met een combiketel investeert u in efficiëntie, comfort en duurzaamheid, terwijl u tegelijkertijd kosten bespaart en bijdraagt aan een beter milieu.

Duurzame cv-ketel

Een duurzame cv-ketel is een investering in de toekomst. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In deze pagina gaan we dieper in op de voordelen van een duurzame cv-ketel en waar u op moet letten bij de aanschaf ervan.

Voordelen van een duurzame cv-ketel:

 • Milieuvriendelijk:

Een duurzame cv-ketel is energiezuinig en stoot minder CO2 uit dan oudere verwarmingssystemen. Hierdoor draagt u bij aan een beter milieu en vermindert u uw ecologische voetafdruk.

 • Kostenbesparend:

Een duurzame cv-ketel heeft een hoger rendement dan oudere ketels. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft om uw woning te verwarmen, waardoor u kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast komen er minder onderhoudskosten bij kijken, omdat duurzame cv-ketels minder vaak gerepareerd hoeven te worden.

 • Comfortabel:

Een duurzame cv-ketel zorgt voor een comfortabelere leefomgeving. Dit komt doordat de ketel een constante en gelijkmatige warmte afgeeft, waardoor er geen temperatuurschommelingen optreden. Dit zorgt voor een prettiger woon- en leefklimaat.

 • Subsidies en premies:

Bij de aanschaf van een duurzame cv-ketel kunt u vaak gebruik maken van subsidies en premies. Hierdoor wordt de aanschaf van een duurzame cv-ketel nog aantrekkelijker. Informeer bij uw gemeente of de overheid naar de beschikbare subsidies en premies voor duurzame cv-ketels.

Conclusie:

Een duurzame cv-ketel biedt vele voordelen ten opzichte van een conventionele cv-ketel. Het is niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk en comfortabel. Bovendien zijn er vaak subsidies en premies beschikbaar, waardoor de aanschaf van een duurzame cv-ketel nog aantrekkelijker wordt. Overweeg daarom zeker om te investeren in een duurzame cv-ketel en draag bij aan een beter milieu.

Bel direct voor meer informatie

 • 24/7 bereikbaar

 • Eén van de goedkoopste cv-ketel specialisten van Nederland

 • Cv vervangen inclusief montage voor scherpe prijzen.

 • Gecertificeerde ervaren monteurs
cv-ketel laten onderhouden

Liever eerst een gratis offerte?

Je zit nergens aan vast. We gebruiken je gegevens alleen om je een offerte op maat te sturen.