CV ontluchten2023-03-26T00:16:59+00:00
cv-ketel onderhoudsbeurt

CV ontluchten & Radiator ontluchten 

CV ontluchten is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de verwarming en kan bijdragen aan een betere werking van de CV-ketel. Ook radiator ontluchten hoort bij de taken. Hierbij wordt de lucht uit het systeem verwijderd, wat ervoor zorgt dat het water beter circuleert en de verwarming efficiënter werkt. Een CV ontluchten moet regelmatig gebeuren om te voorkomen dat er problemen ontstaan, zoals een verminderde warmteafgifte, borrelende geluiden in de radiatoren en een hoger energieverbruik.

Een radiator ontluchten is eenvoudig en kan zonder professionele hulp worden uitgevoerd. Om te beginnen moet de CV-ketel worden uitgeschakeld en moeten alle radiatoren worden gecontroleerd op lucht. Dit kun je doen door een ontluchtingssleutel op de ontluchtingsnippel te plaatsen en deze voorzichtig los te draaien totdat er water uitkomt. Zorg ervoor dat de druk van de CV-installatie op het juiste niveau is voordat je begint met het ontluchten van de radiatoren. De ideale druk ligt tussen de 1.5 en 2 bar, afhankelijk van het type CV-ketel.

Radiatoren ontluchten kan bijdragen aan een betere werking van de CV-ketel en een efficiëntere verwarming van het huis. Door regelmatig de radiatoren te controleren en te ontluchten, kun je ervoor zorgen dat de verwarming optimaal blijft werken en problemen worden voorkomen. Het is daarom aan te raden om de radiatoren minstens één keer per jaar te ontluchten en te controleren op lucht.

Als je twijfelt over de juiste werkwijze bij het ontluchten van de CV-installatie of als je andere onderhoudswerkzaamheden aan de CV-ketel wilt laten uitvoeren, kun je contact opnemen met een professionele CV-monteur. Een ervaren verwarmingsmonteur kan niet alleen het ontluchten van de radiatoren voor je uitvoeren, maar kan ook andere onderhoudswerkzaamheden verrichten om ervoor te zorgen dat de CV-installatie optimaal blijft werken en de levensduur wordt verlengd.

Kortom, het ontluchten van de CV-installatie en radiatoren is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de verwarming en kan bijdragen aan een betere werking van de CV-ketel en efficiëntere verwarming van het huis. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je storingen voorkomen en de levensduur van de CV-installatie verlengen.

Bel direct voor een afspraak

 • 24/7 bereikbaar

 • Alle merken cv-ketels

 • Gecertificeerde ervaren cv monteurs

Meest gezochte CV Ketel Merken

Intergas CV-ketel storingscodes
Nefit CV-ketel storingscodes
Remeha CV-ketel storingscodes
Bekijk Vaillant CV Ketel storingen

5 redenen waarom het belangrijk is om uw verwarmingssysteem regelmatig te ontluchten

  1. Verhoogde efficiëntie: Als er lucht in het verwarmingssysteem zit, kan dit de doorstroming van water belemmeren en de efficiëntie van de CV verminderen. Door de CV te ontluchten, wordt de lucht uit het systeem verwijderd en kan het water weer efficiënt circuleren.
  2. Verminderde geluiden: Lucht in het verwarmingssysteem kan voor vervelende geluiden zorgen, zoals tikkende of borrelende geluiden. Door het ontluchten van de radiator kan deze ongewenste geluidsoverlast worden verminderd.
  3. Voorkomen van corrosie: Lucht in het verwarmingssysteem kan corrosie veroorzaken in de radiatoren en de CV-ketel. Door de radiator en CV-ketel regelmatig te ontluchten, wordt dit risico verminderd.
  4. Verlengde levensduur: Door regelmatig onderhoud, zoals het ontluchten van de CV en radiator, kan de levensduur van het systeem worden verlengd. Dit kan onnodige reparatiekosten in de toekomst voorkomen.
  5. Verbeterde warmteverdeling: Als er lucht in uw radiator zit, kan deze niet volledig worden gevuld met warm water, waardoor de warmteverdeling in je huis wordt verminderd. Door het ontluchten van de radiator wordt de lucht verwijderd en kan de radiator weer volledig worden gevuld met warm water, wat zorgt voor een betere warmteverdeling in je huis.
cv ketel onderhoud

CV ontluchten en radiatoren ontluchten

Tijdens het gebruik van de cv ketel en radiatoren kan er lucht in het systeem komen, wat ervoor zorgt dat het water niet meer goed kan circuleren. Dit leidt tot een verminderde werking van de verwarming en kan zelfs leiden tot lekkages of beschadigingen aan het systeem. Het is daarom belangrijk om regelmatig de cv en radiatoren te ontluchten.

Hoe vaak moet je de cv en radiatoren ontluchten?
Het is aan te raden om de cv en radiatoren minstens één keer per jaar te ontluchten. Als je merkt dat de verwarming niet goed warm wordt of dat er geluiden uit de radiatoren komen, kan het nodig zijn om een cv monteur in te schakelen.

Hoe ontlucht je de cv en radiatoren?
Om de cv en radiatoren te ontluchten, moet je eerst de cv ketel uitschakelen. Vervolgens kun je met een ontluchtingssleutel het ontluchtingsventiel op de radiatoren openen en de lucht uit het systeem laten ontsnappen. Zodra er water uit het ventiel begint te stromen, kun je het ventiel weer dichtdraaien.

Wat zijn de risico’s van verkeerd ontluchten?
Als je de radiatoren verkeerd ontlucht, kan er water uit het systeem lekken. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en niet te veel druk op de radiatoren uit te oefenen.

Kan je ook zelf de cv en radiatoren onderhouden?
Ja, het is mogelijk om zelf de cv en radiatoren te onderhouden door regelmatig te ontluchten. Ook het controleren van de waterdruk en het bijvullen van de cv ketel zijn onderdelen van het onderhoud die je zelf kunt doen. Als je echter niet zeker bent van je zaak, is het verstandig om onze cv monteur in te schakelen.

Wat zijn de kosten van cv ontluchten en radiatoren ontluchten?
Als je een cv monteur inschakelt, kunnen de kosten variëren afhankelijk van de werkzaamheden die worden verricht. Over het algemeen liggen de kosten voor het ontluchten van de cv en radiatoren tussen de €50 en €100.

Liever eerst een offerte?

Je zit nergens aan vast. We gebruiken je gegevens alleen om je een offerte op maat te sturen.

Veelgestelde vragen over cv-ketel onderhoud

Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel laten onderhouden?2022-11-02T13:07:26+00:00

Er is geen vaste periode voor het laten onderhouden van een cv-ketel. Dit is namelijk afhankelijk van de fabrikant (garantievoorwaarden), de staat van de cv-ketel en de monteur. De meeste huishoudens kiezen voor elk jaar of elke 2 jaar.

Is onderhoud aan mijn cv-ketel wettelijk verplicht?2022-11-02T13:08:02+00:00

Voorlopig zijn cv-ketel onderhoud of onderhoudscontracten nog niet verplicht. Wel is het zo dat een fabrikant richtlijnen opstelt voor het laten onderhouden van een ketel.

Wil je aanspraak maken op de garanties van een fabrikant zoals Remeha en Intergas? Dan is het verstandig om frequent de ketel te laten onderhouden. Meestal komt dit neer op elk jaar of elke 2 jaar een onderhoudsbeurt.

Voor welke merken voer je cv-ketel onderhoud uit?2022-11-02T13:08:27+00:00

CV Storing 24 voert cv-ketel onderhoud uit voor de volgende merken: Intergas, Remeha, Vaillant en Nefit.

Waarom je niet voor een cv-ketel onderhoudscontract moet kiezen?2022-11-04T09:55:08+00:00

Bij een langlopend cv-ketel contract worden bepaalde ‘verwachte’ kosten al in rekening gebracht. Deze kosten komen vaak niet overeen met wat je echt nodig hebt tijdens een onderhoudsbeurt. Daarnaast betaal je vaak per maand, waardoor je ook terugkerende kosten hebt.

Bij eenmalige onderhoudsbeurten weet je precies wat je kwijt bent en zit je niet vast aan een langdurig contract. Is het tijd voor onderhoud voor je cv-ketel? Bel dan direct 085 060 5360.
Een ervaren monteur van CV Storing 24 staat je direct te woord.

Ga naar de bovenkant