CV ketel bijvullen2023-03-26T00:22:00+00:00
cv-ketel onderhoudsbeurt

CV-Ketel bijvullen

De CV-ketel bijvullen is essentieel voor een aangename temperatuur in huis en het hebben van warm water. Regelmatig onderhoud van je CV-ketel is dan ook erg belangrijk om problemen en storingen te voorkomen. Een van de onderhoudstaken die regelmatig moet worden uitgevoerd, is het bijvullen van de CV-ketel.

Het bijvullen van de CV-ketel is een relatief eenvoudige klus, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier doet. Allereerst moet je de CV-ketel uitzetten en laten afkoelen. Daarna kun je de vulslang op de waterkraan aansluiten en deze vervolgens op de vulkraan van de CV-ketel aansluiten. Zorg ervoor dat de vulkraan goed dicht zit voordat je begint met het bijvullen van de CV-ketel.

Het is belangrijk om te weten hoeveel water er bijgevuld moet worden. Dit kun je controleren aan de hand van de waterdruk op de manometer van de CV-ketel. De juiste waterdruk is afhankelijk van het type CV-ketel, maar ligt meestal tussen de 1.5 en 2 bar. Als de waterdruk te laag is, moet je de CV-ketel bijvullen.

Het bijvullen van de CV-ketel is belangrijk omdat het water in het systeem verdampt en verbruikt wordt. Als de waterdruk te laag is, kan dit leiden tot storingen en een verminderde werking van de CV-ketel. Door regelmatig bij te vullen, zorg je ervoor dat de CV-ketel optimaal blijft werken en voorkom je onnodige kosten voor reparaties en vervanging van onderdelen.

Als je geen ervaring hebt met het bijvullen van de CV-ketel of als je twijfelt over de juiste werkwijze, is het verstandig om een professionele CV-monteur in te schakelen. Een verwarmingsmonteur kan niet alleen het bijvullen van de CV-ketel voor je uitvoeren, maar kan ook andere onderhoudswerkzaamheden verrichten om ervoor te zorgen dat de CV-ketel optimaal blijft werken.

Het bijvullen van de CV-ketel is een belangrijke taak die regelmatig uitgevoerd moet worden om storingen te voorkomen en de levensduur van de CV-ketel te verlengen. Als je twijfelt over de juiste werkwijze of als je liever het onderhoud van je CV-ketel uitbesteedt, kun je contact opnemen met onze professionele verwarmingsmonteurs.

Bel direct voor een afspraak

 • 24/7 bereikbaar

 • Alle merken cv-ketels

 • Gecertificeerde ervaren cv monteurs

Meest gezochte CV Ketel Merken

Intergas CV-ketel storingscodes
Nefit CV-ketel storingscodes
Remeha CV-ketel storingscodes
Bekijk Vaillant CV Ketel storingen

Redenen om je cv-ketel te laten bijvullen

 • Langere levensduur cv-ketel
  Door het bijvullen blijft het systeem op de juiste druk, waardoor de ketel minder belast wordt.

 • Bespaar geld op de energiefactuur
  Als de druk te laag is, kan dit leiden tot inefficiëntie en verhoogd energieverbruik.

 • Voorkom storingen
  Een te lage druk in je cv-systeem kan leiden tot koude kamers en geen warm water.

 • Voorkom reparatiekosten
  Door de waterdruk op peil te houden en je cv-ketel bij te vullen, voorkom je een grotere storing.

cv ketel onderhoud

CV bijvullen en CV onderhoud

Het bijvullen van een cv ketel is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je verwarmingssysteem. Door regelmatig water bij te vullen, zorg je ervoor dat je cv ketel optimaal blijft werken en dat je huis altijd lekker warm blijft.

 1. Waarom is bijvullen belangrijk?
  Een cv ketel heeft water nodig om warmte te kunnen genereren en dit water verdampt of verdwijnt soms door lekkages in het systeem. Als er te weinig water in de cv ketel zit, kan de ketel oververhit raken en uiteindelijk zelfs kapot gaan. Het is daarom belangrijk om regelmatig bij te vullen.
 2. Hoe vaak moet je bijvullen?
  Dat hangt af van de grootte van je cv ketel en hoe vaak je de verwarming gebruikt. Over het algemeen wordt aangeraden om de cv ketel eens per jaar bij te vullen, maar het kan zijn dat je vaker moet bijvullen als je veel gebruik maakt van de verwarming.
 3. Hoe controleer je het waterpeil in de cv ketel?
  Je kunt het waterpeil in de cv ketel controleren door het drukvat te bekijken. Deze bevindt zich meestal bovenop de ketel en heeft een drukmeter. Als de druk onder de 1,5 bar zakt, is het tijd om bij te vullen.
 4. Hoe vul je de cv ketel bij?
  Het bijvullen van een cv ketel is eenvoudig. Je hebt hiervoor alleen een vulslang en een waterkraan nodig. Sluit de vulslang aan op de waterkraan en op de vulkraan van de cv ketel en open vervolgens de waterkraan. Laat het water door de vulslang stromen tot de druk op de drukmeter weer op peil is.
 5. Wat zijn de risico’s van verkeerd bijvullen?
  Het is belangrijk om de cv ketel op de juiste manier bij te vullen. Als je teveel water toevoegt, kan de druk in het systeem te hoog worden, wat kan leiden tot lekkages en andere problemen. Als je te weinig water toevoegt, kan de ketel oververhit raken.
 6. Kan je ook zelf je cv ketel onderhouden?
  Ja, het is mogelijk om zelf het onderhoud aan je cv ketel te doen. Dit omvat naast het bijvullen van de ketel ook het ontluchten van de radiatoren en het schoonmaken van de cv ketel. Als je echter niet zeker bent van je zaak, is het verstandig om een erkend cv monteur in te schakelen.
 7. Hoe vind je een goede cv monteur?
  Als je op zoek bent naar een goede cv monteur, kun je het beste op zoek gaan naar iemand met veel ervaring en positieve recensies. Vraag ook altijd naar de prijzen en maak duidelijke afspraken over de werkzaamheden die worden verricht.
 8. Wat zijn de kosten van het bijvullen van een cv ketel?
  Als je het zelf doet, heb je de kosten voor de vulslang en een ontluchtingssleutel. Je moet echter wel goed weten hoe je een cv ketel bijvult om geen waterschade te veroorzaken. Als je een cv monteur inschakelt, kunnen de kosten variëren afhankelijk van de werkzaamheden die worden verricht. Over het algemeen liggen de kosten voor het bijvullen van een cv ketel tussen de €50 en €100.
 9. Wat zijn andere belangrijke taken?
  Behalve bijvullen cv ketel is het belangrijk om regelmatig de radiatoren te ontluchten om te voorkomen dat er lucht in het systeem komt en om de cv ketel te laten reinigen en de cv ketel schoonmaken door een cv monteur om te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Ook het vervangen van de cv ketel pakkingen en het controleren van de cv ketel zijn belangrijke onderdelen van cv ketel onderhoud die door een cv monteur wordt uitgevoerd.

Liever eerst een offerte?

Je zit nergens aan vast. We gebruiken je gegevens alleen om je een offerte op maat te sturen.

Veelgestelde vragen over cv-ketel onderhoud

Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel laten onderhouden?2022-11-02T13:07:26+00:00

Er is geen vaste periode voor het laten onderhouden van een cv-ketel. Dit is namelijk afhankelijk van de fabrikant (garantievoorwaarden), de staat van de cv-ketel en de monteur. De meeste huishoudens kiezen voor elk jaar of elke 2 jaar.

Is onderhoud aan mijn cv-ketel wettelijk verplicht?2022-11-02T13:08:02+00:00

Voorlopig zijn cv-ketel onderhoud of onderhoudscontracten nog niet verplicht. Wel is het zo dat een fabrikant richtlijnen opstelt voor het laten onderhouden van een ketel.

Wil je aanspraak maken op de garanties van een fabrikant zoals Remeha en Intergas? Dan is het verstandig om frequent de ketel te laten onderhouden. Meestal komt dit neer op elk jaar of elke 2 jaar een onderhoudsbeurt.

Voor welke merken voer je cv-ketel onderhoud uit?2022-11-02T13:08:27+00:00

CV Storing 24 voert cv-ketel onderhoud uit voor de volgende merken: Intergas, Remeha, Vaillant en Nefit.

Waarom je niet voor een cv-ketel onderhoudscontract moet kiezen?2022-11-04T09:55:08+00:00

Bij een langlopend cv-ketel contract worden bepaalde ‘verwachte’ kosten al in rekening gebracht. Deze kosten komen vaak niet overeen met wat je echt nodig hebt tijdens een onderhoudsbeurt. Daarnaast betaal je vaak per maand, waardoor je ook terugkerende kosten hebt.

Bij eenmalige onderhoudsbeurten weet je precies wat je kwijt bent en zit je niet vast aan een langdurig contract. Is het tijd voor onderhoud voor je cv-ketel? Bel dan direct 085 060 5360.
Een ervaren monteur van CV Storing 24 staat je direct te woord.

Ga naar de bovenkant